Hoping for a better life, kapitel. 2

Linnies perspektiv

Rachel och jag gick ut och ställde oss på trottoaren. Det var i slutet på sommaren och vi hade bara några få veckor kvar på lovet. Solen sken men det blåste ganska svala vindar. Jag tittade på Rachel. Hon log och hade ett drömmande ansiktsuttryck.
- Tänker du på Niall? Frågade jag.
- Hur visste du det? Sa hon förvånat.
- Det är inte så svårt att lista ut, skrattade jag.
Hon såg alltid ut så när hon tänkte på Niall, hennes favorit av killarna i bandet.
- Nu kommer den! Utbrast Rachel och pekade upp mot gatan. Där kom en svart taxi åkandes. Vi vinkade lite åt chafför så han skulle veta att det var oss han skulle hämta. Bilen stannade precis framför oss och vi hoppade in. Det skulle ta ungefär en kvart innan vi var inne i London. Min pappa och jag bor i en lägenhet utanför London, och fem minuter bort bor Rachel.
Pappa och jag har bott ensamma sen mamma och pappa skilde sig för åtta år sedan. Nu har mamma flyttat till Tyskland och jag har knappt någon kontakt med henne längre.
- Jaha tjejer, ska det bli roligt att träffa killarna? Frågade chaffören i ett försök att få igång ett samtal för att bryta den nervösa tystnaden.
- jaaa!! Sa Rachel och jag i kör, och så var samtalet igång. Det var bara Rachel och jag som var delaktiga men det var i alla fall ingen pinsam tystnad.
Helt plötsligt börjar Rachel skrika gällt. Jag hann precis urskilja pilen som kom emot oss i full fart. Jag kände hur bilen tvärnitade och jag slungas framåt och allt blev helt svart och tyst.
Nu är jag död, tänkte jag.


Nialls perspektiv

Killarna och jag satt och pratade medans vi väntade på tjejerna som vunnit tävlingen skulle komma. De skulle kommit för tio minuter sen och vi kom fram till att de säkert bara kört fel. Efter ännu en kvart kom Paul in i rummet med en allvarlig min.
- Tjejerna har råkat ut för en bilolycka, där den ena omkom, sa han.
- Åh, sa Liam och tittade ledset ner i golvet.
- Vart? Frågade Harry.
- Precis utanför London, svarade Paul kortfattat.
- Vad gör vi nu?
- Tja, ni får väl åka hem till era lägenheter. Det är inget vi kan göra, sa Paul.
- Vad sägs om pizza-kväll hos Larry? frågade Louis i ett försök att lätta upp stämningen.
Alla tyckte det lät som en bra idé.

Väl hemma hos Harry och Louis beställde vi pizzan och satte oss i soffan och satte på TV:en. Harry bläddrade runt bland kanalerna och han stannade tillslut på en kanal där nyheterna sändes. De höll precis på att berätta om olyckan.
Idag klockan 12:35 skedde en olycka strax utanför centrala London. Det var två personbilar som kolliderade. Det var fem personer inblandade var av två omkom och resten skadades lindrigt. Berättade en blond tjej.
Alla satt helt tysta och jag hoppade till när dörrklockan ringde och pizzabudet kom. Hela kvällen blev ganska nedstämd och tyst. Jag stack hem ganska tidigt och gick och la mig. Jag kunde inte sova så jag låg och tänkte ett tag. Jag tänkte på hur ledsen den överlevande tjejen var, jag skulle bli helt förtvivlad om någon av killarna skulle dö.  Dö, aldrig mer prata, skratta, gråta. Ush! Jag vill inte ens tänka på det.  Med många tankar som snurrade runt i mitt huvud somnade jag tillslut.

så, andra kapitlet ute! :D


Hoping for a better life, kapitel.1


Linnies perspektiv

-Aah! Jag kan inte fatta att det är sant! Utbrast Rachel.
-Nää, inte jag heller! sa jag och hoppade upp och ner och fnissade.
Jag kunde verkligen inte fatta det, jag och min bästa vän Rachel hade vunnit en tävling så vi skulle få
träffa killana i One Direction! Det pirrar till i magen bara jag tänker på det! Imorgon ska det komma en
taxi och hämta oss och skjutsa oss till ett hotell där vi ska möta killarna. Jag längtar till jag får träffa dom!
-Ska vi gå och lägga oss? Frågade Rachel och avbröt mina tankar.
Jag kollade på klockan, 22.37. I natt skulle jag sova över hos henne.
-Tja, det är väl bäst. Vi vill ju inte vara trötta och sega imorgon!
-Haha, nä, inte precis! skrattade Rachel och vi fantiserade hur det skulle gått då.
-Och dom bara tittar på oss och ser jättechockade ut, Skrattade vi.
När vi skrattat klart gick vi och borstade tänderna och sen la vi oss, Rachel i sin säng och jag på madrassen på golvet. Jag låg länge och tänkte på morgondagen. Tänk att jag skulle få träffa One direction! På riktigt! Det var ju helt sjukt, av alla dom som varit med och tävlat var det just jag och Rachel som vunnit. Jag hörde Rachels lugna andetag och somnade tillslut.

Jag vaknade av att Rachel ruskade om mig.
-Vakna, Linnie vakna! Taxin har kommit!
Jag kände hur hjärtat flög upp i halsgropen och jag hoppade upp ur sängen.
-Hahahah! Jag skojade bara! Du skulle ha sett ditt face! skrattade hon.
-Haha! Skitkul! sa jag ironiskt och gjorde en grimars.
Rachel skrattade så mycket att hon trillade ner från sin säng, ner på min madrass. Då kunde inte jag heller hålla mig för skratt. Vi låg och skrattade ända tills Rachels mamma tittade in genom dörren.
-Godmorgon tjejer! Är ni taggade för idag?
-Såklart! Ropade vi samtidigt.
-Det finns frukost i köket om ni vi vill ha, sa hon sedan och gick.
Rachel och jag låg och fnissade ett tag och sen tog vi varsin dusch och tog på oss våra kläder. Vi bestämmde att vi skulle fixa håret och sminket efter frukost. Vi gick ner till köket. Jag lyckades bara trycka i mig en rostmacka för jag var så nervös. Det kändes som jag hade en stor klump i magen och kunde inte få ner mer. Jag satt och höll mackan vanligt i handen och tappade den så den hamnade uppochner och all marmelad kletade ut sig på bordet. Rachel började fnittra och det smittade av sig så då började också jag fnittra. Rachels storebror Eric kom in i köket men han bara suckade djupt och gick igen. Han orkade tydligen inte med oss på morgonen. Det gjorde allt mycket roligare. Vi lyckades skrattande ta oss upp för trappan till Rachels rum. Där gjorde vi oss i ordning och jag packade ner kameran, lite extra smink, block och penna, mobil och min plånbok i min väska och sen gick vi ner till hallen. Jag tog på mig min jeansjacka och mina vita converse och sen gick vi ut utanför huset och väntade på att taxin skulle komma.


tja, det blev ett kort första kapitel men redan
i nästa kapitel blir det drama!
kommentera gärna!! :)


Ny Novell:)

Hej!
Jag startade en novellblogg men den har av okänd anledning slutat fungera, så jag bestämde mig för att starta en helt ny. Jag kommer att fortsäta på min påbörjade novell. Jag blir jätteglad och peppad av kommentarer så kommentera gärna!:)

HA DET GOTT IGELKOTT!! / xx stina


Välkommen till min nya blogg!